ZegoTech går ikke på kompromis

Det hele begyndte med en nysgerrig undren over et par irriterende dråber kaffe. Og førte til et virksomhedseventyr etableret af to barndomsvenner med et team i ryggen som de hellere kalder venner end kollegaer.

ZegoTech er ikke en virksomhedstype, som man støder på hver dag i det danske firmalandskab.

ZegoTechs stiftere Jacob Olsen og Henrik Brammer har deres meningers mod og har implementeret principper som bæredygtighed, branchens bedste CSR-profil, socialt og miljømæssigt ansvar, nej tak til skattely og med en produktæstetik i lige linje med klassisk dansk design. Moralsk, forretningsmæssigt og ansvarsbevidst tankegods samlet i vandkølerlinjen ZegoWater.

En tankegang der har ført til deltagelse i EXPO Verdensudstillingen 2020 i Dubai med virksomhedens seneste knopskud: ’Woodtap’. En æstetisk vandhane af træ med en Co2 belastning 300 gange mindre end et tilsvarende armatur i metal.

Jacob Olsen og Henrik Brammer har tidligere arbejdet for kaffeautomaten Wittenborg som teknikere, som i 90’erne gik ind i markedet for koldt vand via kaffeautomaten.

Det kolde vand fik dog som regel et par dråber kaffe med sig fra automaten, og det fik Olsen og Brammer til at undre sig over, om der mon ikke var en anden vej frem? Det var i 2005, hvor mange virksomheder var med på moden med store plastikdunke med vand til de ansatte. Plastik der belaster miljøet og ikke pynter i kontorlandskabet.

Det fik Olsen og Brammer til at designe en drikkevandskøler indbygget i køkkenet med en lille hane til drikkevand i armaturet med en æstetik holdt i den nordiske designtradition med en høj signalværdi.

Vandløsningen forhandles i dag af køkken- og VVS-butikker i Danmark og udlandet som en løsning, der giver koldt vand, isvand, kalkfrit vand og kogende vand alt efter behov og et design tilpasset kunden. Løsninger der helt bevidst er bygget til at holde i mange år.

Det var nemlig ikke nok for makkerparret at etablere et firma, der kunne klare sig på markedet. ZegoTech skulle stå på moralsk forsvarlige og ansvarlige ben. Derfor arbejdes der ærekært og halvbagte løsninger og dårlig produktkvalitet accepteres ikke. Hver 6. måned bliver alle fejl og garantisager evalueret, hvorfor ZegoTechs garantisager er under 0,7 procent og produktet er samtidig den mest driftssikre og energivenlige vandkølerløsning på det europæiske marked. Derudover skal der så vidt muligt produceres lokalt eller i Norden, og på de produktdele hvor dette ikke er muligt, kan det garanteres at alt er indkøbt fra EU-zonen.

ZegoTech og ZegoWater handler af ærligt hjerte mere om principper end profit som opponent til den moderne verdens ’brug og smid væk-kultur’, der udgør en enorm trussel mod miljøet. En kultur der ofte kommer til udtryk med udsagn som: ’Det kan bedre betale sig at købe et nyt produkt frem for at reparere.’
Det er ikke udgangspunktet for ZegoTech, tværtimod. For det første er ZegoTechs produkter bygget til at holde og for det andet til at kunne repareres, når slitagen efter mange års brug sætter ind.

Det skal kunne betale sig at reparere er mottoet. Måske er det på den korte bane dyre at reparere end købe nyt, men set over tid og i et helhedsperspektiv med indregnet Co2-udslip fra produktion, affald, bortskafning af affald, emballage og transport, så giver det mening for at skabe en mere holdbar morgendag.

Derfor har ZegoTech udviklet konceptet Buy2Keep. Kunden køber et produkt, der holder længe og med fordel kan repareres, hvis det bliver slidt.
Virksomheder skal have fokus på bundlinjen, men ikke for enhver pris. ZegoTech står ved sine aktier i det fælles ansvar for at skabe en mere bæredygtig verden. Derfor har ZegoTech principielle pejlemærker, der udgør de moralske, designmæssige, æstetiske og kvalitetsmæssige fyrtårne, som virksomheden navigerer efter. Det gælder i produktionen, det gælder på arbejdspladsen.

Det handler om ordentlighed og vilje til at tage bæredygtigt ansvar for en verden under pres.

Derfor har ZegoTech et skarpt fokus på: Miljøvenlige løsninger og gerne lokal produktion af langtidsholdbare produkter, ansættelse af folk der har vanskeligt ved at finde arbejde andetsteds, ingen konti i skattely og selv kaffebønnerne til kaffemaskinerne er ristet i Danmark.

Det kodeks har blandt andet resulteret i ZegoTech blev de første – world wide?? – til at lancere vandhaner produceret i træ. ’WoodTap’ er smukt, men også klimavenligt design eftersom den samlede Co2 udledning er hele 300 gange mindre end en tilsvarende armaturløsning støbt i metal.

’WoodTap’ bliver lanceret på EXPO verdensudstillingen 2020 i Dubai fra 1. oktober til 30. april 2022.

Øvrige fakta: 

ZegoTech og Zegowaters garantier og godkendelser: GDV, CE, TUV, ISO 9001, VA, RoHS, NSF, to års garanti BtB samt Gazelle 2012 udmærkelse. Buy2Keep er designet til 15 års drift og holdbarhed.

Service og montering:

ZegoWater står for service og montering i Skandinavien med egne specialuddannede tekniker og personale. ZegoWater leverer gerne specialløsninger efter behov samt vejleder kunder i færd med byggeprocesser. ZegoWaters vandløsninger er modulopbyggede og den enkelte kundes vandløsningsbehov opbygges efter antal personer og ønske om isvand, sparkling, kogende vand, filteret og kalkfrit vand samt skræddersyet design.

CSR-profil   
                                                              
Vi er et 100% dansk familieejet firma.
Vi ansætter med et socialt ansvar.
Vi designer selv ZegoWater produkter.
Vi opfylder 2020 Parisaftalens klimamål.
Vi genopfylder alle Co2 flasker i Greve.
Vi har ingen selskaber eller konti i udenlandsk skattely.
Vi deltager aktivt i at opnå de nye klimamål for 2030.
Vi tilstræber at alt produktion er lokalt.
Vi undgår vareindkøb fra østen pga. langdistancetransport.
Vi opkøber vores brugte kølere til renovering og recycling.
Vi bygger alle vandkølerene til 15 års levetid efter vores ” Buy 2 Keep” princip
Alt vores Co2 er et restprodukt fra naturgasproduktionen i Nordsøen.